Advertisements

,,The Greatest Showman” 2017

,,The Greatest Showman” 2017  este  recomandat drept filmul  cel mai potrivit pentru această perioadă din an.  Un film din categoria motivațională care ne transmite valori umane fundamentale despre acceptarea și integrarea celor defavorizați , despre curajul să îți urmezi visul.

hugh-jackman-
,,The Greatest Showman”  este un biopic muzical  american realizat de Michael Gracey care prezintă viața lui  Phineas Taylor Barnum, un scriitor, editor, filantrop dar mai ales un antrepenor de spectacole . Barnum a pornit de la nimic și a ajuns un fenomen planetar , prosperând  prin  *,, freak shows”-uri și Circul ,,Barnum” fondat în 1871  care i-au adus celebritatea. El s-ar  fi autodefinit drept ,,prințul șarlatanilor/mistificatorilor, profitând de credulitatea și voaiorismul oamenilor . I se atribuie fraza ,,There’s a sucker born every minute(La fiecare minut se naște un fraier).

* freak shows- spectacol cu ciudăţenii ale naturii (gemeni siamezi, hermafrodiţi, animale cu două capete, femei cu barbă)


Rolul Omului spectacol  este deținut de Hugh Jackman. Dacă Logan a însemnat o despărțire aspră și tristă de Wolverine, rolul lui P.T. Barnum din The Greatest Showman este situat chiar la polul opus și îi solicită  actorului cu totul alte abilități . Starul numește pelicula ,, antidotul” pentru Logan. Este „ un film sincer, creat să facă oamenii fericiți, să le aducă zâmbetul pe buze”. „Este destinat celor între 5 și 90 de ani. Vine cu o muzică grozavă și te face să te simți excelent”, a mai spus actorul. Cântecele originale scrise de Benj Pasek și Justin Paul sunt de Oscar, începând cu  mobilizatoarele  „From Now On” (cântat de Hugh Jackman)  și „This Is Me” (cântat de Keala Settle),  continuând cu sensibilul „Rewrite The Stars” (duetul Zac Efron-Zendaya) și cu ludicul coregrafiat „The Other Side” (duetul Zac Efron-Hugh Jackman) ori cântecul plin de patos „Never Enough” (cântat pe scenă de personajul lui Ferguson).

Asistăm la nașterea show business-ului american, sub deviza: distracția merită banii”

Advertisements

Leave a Reply