Advertisements

Recomandări mini-vacanță

Câteva filme de urmărit în mini-vacanța de Sărbători:

La TV – canalul History a început să reia seria a IV-a din Vikingii, în fiecare seară între orele 23-24 – și să sperăm că va continua așa până la finalul ei. Asta pentru că Travis Fimmel face un rol excelent, nuanțând personajul Ragnar Lothbrok dincolo de legenda istorică.

THE REVENANT Copyright © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. THE REVENANT Motion Picture Copyright © 2015 Regency Entertainment (USA), Inc. and Monarchy Enterprises S.a.r.l. All rights reserved.Not for sale or duplication.

THE REVENANT
Copyright © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Pentru cine are acces la pay-TV, zilele acestea văd că se reia pe HBO oscarizatul The Revenant – Legenda lui Hugh Glass, iar din ianuarie, o integrală Tarkovski – din care Cătălin Pavel găsea încă din ianuarie multe elemente preluate în filmele lui Iñárritu: „unei povești scrise à la Faulkner i se dau haine vizuale din Tarkovski” descria el filmul.

Cine s-a abonat la Netflix ar trebui să țină cont de recomandarea Olgăi, serialul OA cu un scenariu super cool, un puzzle bizar care te păcălește, te surprinde, te face curios și te trimite mereu să cauți singur adevarul – o poveste în care ai de fapt ceva mereu ceva de anticipat. De ce este asa de bun? Pentru că a fost scris de două minți care s-au jucat cu ideile lor, s-au distrat și-au construit o rețea aproape perfectă, atipica pentru un serial clasic.

Dacă veți da peste idei vechi (cum ar fi codul de acces la o altă lume) sau clișee văzute în multe alte filme SF, stați liniștiți pentru că au fost atât de bine reinventate în OA încât nici nu-ți mai dai seama dacă le-ai văzut sau nu pe altundeva.

Pentru cine are chef de ieșit la cinema – recomand cu căldură musicalul La La Land (2016), al cărui regizor, Damien Chazelle ar putea fi nu doar cel mai tânăr câștigător al Oscarului pentru regie din istoria Academiei Americane de Film, ci și cel care va readuce musicalul pe lista premiilor. Și Nocturnal Animals a primit recenzii destul de favorabile – mie însă prima oră din film mi-a produs o senzație nedefinită, ceva între disperare și plictiseală (muuulte viori). Pentru cine se rezumă la laptop – filmul din 2002 The twilight samurai s-ar putea să fie o alegere destul de reușită.
Advertisements

Leave a Reply