Advertisements

Nu mă atinge-mă de Adina Pintilie la Berlinale

Anul trecut a fost unul tăcut pentru producțiile românesti la marile festivaluri europene, iar anul 2018 pare la fel de timid. Prima producție ce se afirmă este Nu mă atinge-mă, film de debut al regizoarei Adina Pintilie, selecționat pentru cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. De reținut că este prima regizoare de film din România care participă în competiția oficială a festivalului.

„Intimitatea este plină de primejdii. Filmuleste o tentativă de a descoperi diverse valențe ale intimității. Reversul iubirii poate fi ura, agresiunea, lipsa de comunicare. Toate sunt parte ale aceleiași realități complexe”, declara Adina Pintilie la Venice Film Market.

Premiera de gală a filmului Touch Me Not va avea loc la Berlin pe 22 februarie 2018

Sinopsis-ul sună cam asa: La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conținut cât și de limbaj cinematografic, Nu mă atinge-mă este o investigare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie și doi bărbați aflați în căutarea intimității. Pierdute în imensitatea rece a orașului, singurătățile lor se întâlnesc – întâmplător sau din voia destinului – într-o stranie încercare de contact.

Advertisements

Leave a Reply