Advertisements

DVD: Lady Bird (2017)

Lady-Bird-BD_3D-pack-696x947

M-am uitat puțin curios la Lady Bird, mai mult ca să văd cine a detronat The Greatest Showman din poziția de cel mai bun film comedie / musical. Saoirse Ronan face un rol bun, nu chiar la fel de bun precum cel din Brooklyn, dar totuși un rol credibil.  Mare parte din merit pentru acest reușit portret semi-biografic îi aparține scenaristei-regizor Gretei Gerwig, a cărei amprentă se simte pe tot parcursul filmului – care e unul „pe stilul” său.

Foarte bun începutul, în care Saoirse Ronan si Laurie Metcalfoferă o imagine autentică a relației tensionate dintre mamă și fiică, atât de intensă încât Christine sare din mașină în timpul mersului. Un film al formării adolescentei care-și zicea Lady Bird. Cuminte, educativ, care te lasă cu o senzație bună la final: copiii își iubesc părinții, chiar și pe cei severi. Sunt recunoscători chiar, afirmă Geta Gershwin.

Cu toată „burta” specifică filmelor cu adolescenți, a căror rețetă o respectă cu fidelitate, filmul își revine pe final, iar protagonista Lady Bird își zice până la urmă Christine, acceptând odată cu numele dat de părinți și așteptările investite în ea.

Avem de toate, pe parcurs: presiuni școlare, iubiri adolescentine, prietenii, petreceri, fete fițoase, joburi part-time, pizza în noapte și nu în ultimul rând, melodramă. Chiar dacă este un film reușit, numărul de Globuri primite se datorează mai degrabă trendului feminist de la Hollywood.

DVD disponibil pe site-ul Provideo.ro

Recenzie de pe cefilmevad.blog
Advertisements

Leave a Reply