Advertisements

Clujul fără Comedy în 2017

După cum anunță un comunicat de presă, managementul Comedy Cluj s-a schimbat, Horațiu Dan renunțând la organizarea festivalului în acest an, probabil din lipsă de buget. El i-a predat ștafeta lui Vlad Gliga, curator la TEDxEroilor. El a declarat că:

Am decis să amânăm ediția din acest an pentru a defini o viziune și o strategie pe termen lung care presupune diversificarea și creșterea festivalului. Vom reveni în 2018 cu surprize și evenimente care explorează comedia din mai multe puncte de vedere și prin diferite forme de artă sau exprimare.

Întrebat de noi despre motivele acestei schimbări, fostul selecționer al festivalului, Bogdan Beșliu, a spus:

Nu știu detalii de genul (bugetului. n.n.), dar cu siguranță dat fiind faptul că echipa de management e nouă nu ar fi existat bugetul edițiilor trecute. Se lucrează însă pentru anul viitor.

Bogdan Beșliu a mai declarat că:

Am fost contactat de Vlad cu propunerea să continuam colaborarea, dar pe anul viitor, ca sa fim siguri ca putem face ceva de calitate, fără să grăbim.

El a mai spus că și-ar fi dorit să nu se ajungă la întreruperea festivalului în acest an, dar că „n-am fi vrut sa fie sub ceea ce ne imaginăm pentru el”. Așa cum apreciam anul trecut, Clujul nu poate susține totuși două festivaluri internaționale de film, așa că o soluție pentru Comedy ar fi să se transforme într-un festival local, care să susțină și să promoveze tinerii cineaști ardeleni.

Contactat de CeFilmeVăd, fostul director al festivalului Comedy Cluj Horațiu Dan nu a oferit detalii privind motivele „transferului de management”, rezumându-se la precizarea că:

Așa a fost conjunctura, dar sunt convins că noua echipa va face treabă foarte bună.

Important e că festivalul continuă!

Revenim cu detalii din partea noului director Vlad Gliga, cu care avem programat săptămâna aceasta un interviu.

 

Advertisements

Leave a Reply