Advertisements

Ziua 3 BIFF: proiecţii filme

Ora 18:00 la Cinema Elvira Popesco, Wulu este o aventură cinematografică maliană lungă și periculoasă de patru ani, un veritabil thriller african filmat în timp real, odată cu derularea evenimentelor din Bamako.

Apreciat la Cannes 2017, „Wulu“ marchează un debut regizoral de succes, fiind primul lungmetraj regizat de Daouda Coulibaly. Povestea expune o realitate frecvent întâlnită în Mali, mai ales după criza politică din 2012, care a amplificat puterea crimei organizate peste tot în țară. Filmările pentru „Wulu“ au început în 2015 în Mali, însă din cauza atentatului de la Bamako au fost continuate în Senegal. Filmul scoate perfect în evidență consecințele grave ale acestor turbulențe politice în viața cotidiană din Mali.

wulu

Ora 18:30,  la Cinema Muzeul Țăranului , puteți urmări primul film “Strange Birds” din competiția #Biff2017

Cele două personaje sunt Mavie (fiica Isabellei Huppert, actrița și cântăreața Lolita Chammah), o fată de 27 de ani și Georges (Jean Sorel), un mizantrop erudit de 76 de ani care se comportă ca și cum el personal nu se mai așteaptă la prea multe de la viață. Filmul creează o lume proprie, cu personaje care par desprinse din literatura clasică.

d1Deși povestea este una contemporană, atmosfera generală tinde să aparțină mai mult secolului al XIX-lea decât momentului actual. Drôles d’oiseaux (2017) este fermecător, cu accente tipic franțuzești clasice, fără însă a fi pretențios și greoi. Regizoarea Elise Girard oferă audienței o poveste interesantă și surprinzătoare despre o dragoste bizară.

 

 Ora 20:00, la Cinema Elvira Popesco, are loc proiecţia filmului japonez Before We Vanish.
Regizorul filmelor „Tokyo Sonata“ și „Journey to the Shore“ reinventează filmul sci-fi despre contact extraterestru prin prisma unei povești umane întrețesute cu dragoste și mister. Trei entități extraterestre ajung pe Pământ într-o misiune de recunoaștere, ca prolog al unei invazii. Luând în posesie trei ființe umane, lasă în urmă devastare psihologică și spirituală.
Before we vanish“ a fost vizionat la Cannes 2017 și apreciat la fel ca multe alte producții ale lui Kurosawa. Regizorul folosește ca de obicei extrem de eficient elementele genului thriller, împletindu-le realist în în povestea sci-fi a filmului.
before we vanish
Ora 20:00, are loc proiecţia filmului Ana, Mon Amour la Cinema Muzeul Ţăranului
Ora 22:45, proiecţia filmului argentinian Balloons la Cinema Muzeul Ţăranului
Advertisements

Leave a Reply