Advertisements

Urs de Aur pentru „Nu mă atinge-mă”

Filmul „Nu mă atinge-mă”/ „Touch me not”, a regizoarei românce Adina Pintilie, a câştigat azi și Ursul de Aur, după ce a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut. ICR Berlin despre „Nu mă atinge-mă”:

Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, “Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane.

Regizoarea Adina Pintilie declara recent, într-un interviu, că

Filmul creează o experienţă emoţională, fiziologică, mai degrabă, decât intelectuală sau raţională. Cumva cu asta lucrează filmul, cu zone care sunt foarte personale, emoţionale pentru fiecare dintre noi. De asta cred că experienţa pe care o s-o aibă spectatorul cu acest film o să fie foarte subiectivă şi diferită, de la privitor la privitor, în funcţie de ce corzi atinge sau de ce butoane apasă. În ce mă priveşte, în primul rând, filmul e o călătorie pe care am făcut-o împreună cu nişte oameni superbi care au avut un curaj extraordinar să împărtăşească cu noi, cu camera, să ne ofere accesul ăsta la viaţa lor intimă.

Advertisements

Leave a Reply