Advertisements

Twin Peaks

Create de Mark Frost şi David Lynch, primele două serii anchetau moartea frumoasei Laura Palmer (Sheryl Lee) din orăşelul fictiv Twin Peaks. Pe măsură ce ancheta avansa, ieșeau la iveală părţi întunecate ale personajelor ce păreau iniţial inocente.

Twin Peaks Season 1 Air Date: 2017 Michael HorseTwin Peaks a fost bine primit de critică, fiind unul dintre primele seriale de top care foloseau încă din anii ’90 elemente supranaturale. A primit 14 nominalizări la premiile Emmy. În total, cele două sezoane ale serialului au fost recompensate cu trei Globuri de Aur, două Primetime Emmy şi un premiu Grammy. Dacă procedeele cinematografice folosite erau specifice filmelor horror, portretizările exagerate şi melodramatice ale unor personaje excentrice, implicate în acţiuni bizare, parodiau serialele americane ale vremii.

Sunt curios ce vom recunoaște din aceste elemente ale serialului odată cu sezonul III, pentru că în primele două, difuzate 90-91 nu le-am prea putut savura: nu aveam cum să cunoaștem serialele americane parodiate întrucât avusesem acces doar la Dallas, iar cele de zi ca Married… with Children au început să ruleze la noi abia începând cu acei ani.

În primul episod din cea de a III-a serie apar ajutorul de șerif Hawk (Michael Horse), polițistul Andy (Harry Goaz) și secretara Lucy (Kimmy Robertson) – ca și Margaret, doamna cu butucul (Catherine E. Coulson), care a murit în 2015 în timpul filmărilor, și apare în câteva scene, turnate înainte de decesul său.

Twin Peaks Season 1 Air Date: 2017 Kimmy Robertson and Harry Goaz

La rândul său, se pare că și regizorul David Lynch va reveni în rolul lui Gordon Cole. Producătorii au fost destul de zgârciți în a divulga detalii despre revenirea serialului. David Lynch a acordat zilele trecute un interviu sitului TVline în care nu a oferit niciun detaliu despre noul sezon. Acesta a explicat astfel motivele secretomaniei:

Eu prefer să nu știu nimic despre o producție înainte să o văd. Vreau ca experiența vizionării să fie cât mai pură și vreau să fiu transpus în lumea ei. Cred că e tot mai greu de făcut acest lucru în zilele noastre.

Twin Peaks Season 1 Air Date: 2017 Jake Wardle, James Marshall and David Lynch BTS

Întrebat ce episod i-a plăcut cel mai mult din primele două sezoane Twin Peaks, David Lynch a răspuns că preferatul său a fost episodul-pilot și că sezonul al doilea i-a displăcut cu totul. Acțiunea din Twin Peaks are loc la 25 de ani după cea din primele două sezoane.

Majoritatea actorilor din aceste sezoane vor apărea și în noua serie, printre care și agentul Dale Cooper (Kyle MacLachlan) – care își face intrarea din episodul II al noii serii. Printre marii absenți sunt BOB, spiritul malefic care îl posedă pe Dale Cooper în finalul sezonului doi din Twin Peaks. Conform Hollywood Reporter, noul sezon Twin Peaks are o distribuție formată din 217 actori.

Advertisements

Leave a Reply