Advertisements

Toni Erdmann prin România

Lista filmelor străine nominalizate pentru Oscar a fost anunţată de ceva timp. Cu părere de rău filmul românesc Sieranevada de Cristi Puiu n-a prins lista scurtă. Dar ne bucurăm că opţiunea Germaniei pentru Oscar, filmul Toni Erdmann (co-produs de Ada Solomon) este unul dintre favoriţi la câştigarea statuetei. Avem şi câţiva actori români care se perindă episodic în cadrul acestui film: Alexandru Papadopol şi Vlad Ivanov. Chiar vă povesteam că Ada Solomon a fost propusă pentru Omul Anului 2016 în România, chiar din această cauză.
Acţiunea filmului se petrece în mare parte prin Bucureşti, aici putem observa o oarecare influenţă a cinematografiei româneşti asupra celei germane. Chiar am citit câteva recenzii care asocia Noul Val românesc cu direcţia cinematografică a acestui film.
Dacă  ne rezumăm la povestea filmului avem în prim plan o relaţie tata-fiică cu o abordare diferită de ceea ce vezi în mod obişnuit. Umorul este sec dar reuseste să te amuze copios când vine vorba de situaţiile create în jurul acestei familii disfuncţionale. Pe scurt pot spune că ilustrează acele momente în care relaţia dintre copii şi părinţi întâlneste bariera generaţiilor.

Advertisements

Leave a Reply