Advertisements

Soldiers. A Story from Ferentari 2017

Nu am citit din  cartea lui Adrian Schiop decât fragmentul on-line și am rămas cam dezamăgită să întâlnesc mai multe expresii și conotații sexuale (explicite gratuit) decât o anumită profunzime intelectuală, cel puțin psihologică.

Filmul ,,Soldiers. A Story from Ferentari” inspirat din romanul autobiografic a lui  Adrian Schiop, co-scenarist și interpret al rolului Adi , poate că este mai  ,,pătruns” de spiritul regizoarei care își dorea să facă un film despre Ferentari deja înainte de a fi citit cartea. Cu acest gând pozitiv ,vă prezint:

Avanpremiera

Filmul ,,Soldiers. A Story from Ferentari”  în  regia  Ivanei  Mladenovic dă dovadă , în oarecare măsură , de originalitate, chiar dacă am mai întâlnit în filme temele:nașterea unei iubiri imposibile, povestea unui cuplu de gays  proveniți din două medii foarte diferite, pe fundalul celui mai sărac cartier din București, Ferentari, cu populație majoritară de etnie romă, modul în care cele două lumi atât de opuse, mai ales prin codurile impuse în lumea interlopă , se străduiesc să coexiste.

663e23685a5a2be6530f7235c2189d8e  1472479626319_0570x0400_1472479649127

 

Sumar

Adi care este antropolog și vrea să facă un studiu despre manele , genul de muzică țigănească ,, nouă ” adaptată de romii noștri după altă cultură balcanică, se simte  în Ferentari ca un intrus în lumea pitorească și dură ale cărei reguli le ignoră. Și o mulțime de peripeții,,inițiatice” îl vor aștepta . Ceea ce pentru Adi păruse  la început o simplă distracție se complică si se transformă în coșmar pentru că Alberto  este pe cât de  instabil , pe atât de periculos, trebuind să se supună codurilor lumii sale: el va fi ocolit de comunitatea din care face parte,  când rudele află că  în  închisoare a trebuit să  se comporte ca un homosexual pentru a primi protecie; rudele nu-i permit nici să se apropie de copiii lor ! Fostul pușcăriaș  se bagă-n sufletul lui Adrian dar relația lor este hârțuită de neîncredere  reciprocă care o dată învinsă ar putea aplana orice  conflicte între cei doi.

Distribuția:Adi (Adrian Schiop,chiar el ) , Alberto (Vasile Pavel Digudai)

Ada Solomon  : “A avut o experienţă personală pe care a ficţionalizat-o în carte, care carte a fost transformată într-un scenariu prin mintea şi viziunea Ivanei asupra poveştii, iar Adi s-a transformat din nou în actorul Adi Schiop, care se joacă pe sine, dar de fapt nu se joacă pe sine. Să fii simultan şi doctorul Frankenstein şi Creatura este, cred, ceva extrem de greu de realizat. Şi Adi făcut-o cu o graţie şi o forţă extraordinare, de care cred că nici el nu se credea în stare la început. Una e să interpretezi un personaj şi alta să te joci pe tine în toate aceste reîncarnări”.

Advertisements

Leave a Reply