Advertisements

,,Sarah Winchester, Phantom Opera “(2016)

images a

Pentru a fi în ton cu Festivalul scurt-metrajelor vă invit la reverie cu  ,,Sarah Winchester , opera fantomă ”,  în regia lui Bertrand Bonello, film de pe platforma Mubi.
Nu este vorba despre Fantoma de la operă ci despre o operă care nu există , o docufictiune care îmbină în mod inedit biografia reală a protagonistei (Sarah Winchester ) cu imagini din timpul repetițiilor prim balerinei absolute ( Étoile) a Operei Garnier din Paris, Marie-Agnès Gillot,  filmate pe scenele operei Bastille și a operei Garnier. Într-o picătură condensată în 28` vom fi purtați în lumea unui film complet;  muzică , dans, desene ,  interpretare scenică foarte dramatică, off-voice, intercalat, al celui care-l interpretează pe regizorul spectacolului de balet și o poveste prea puțin verosimilă care s-a întâmplat în realitate. Este vorba despre viața și destinul uimitor a lui Sarah Winchester, soția moștenitorului imperiului Winchester,William Wirt Winchester, fabricantul armei semiautomate.
Vom observa ,,pe viu”repetitiile dansatoarei,  Marie-Agnès Gillot, tributul plătit de corpul ei orelor de exerciții epuizante. O profesie grea e baletul , mai ales pentru a ajunge la titlul suprem de Stea (Étoile) !
Actorul Reda Kateb joacă rolul inițiatorului  și regizorului acestei ,, opere ” despre destinul dramatic al doamnei Winchester .
Muzica impresionantă este compusă tot de Bertrand Bonello.

Winchester_House
Sinopsis
După moartea soțului și fiicei sale, Sarah Winchester, moștenitoarea companiei producătoare de arme Winchester a început să cadă pradă gândurilor negre și să creadă că peste familia sa a căzut un blestem. Ea s-a consultat cu un medium care i-a spus că este bântuită de spiritele tuturor persoanelor care au fost ucise cu armele Winchester.
Drept urmare, în 1884, Sarah a decis că singurul mod în care va scăpa de aceste spirite este să construiască o casă atât de mare încât fantomele să se rătăcească în ea.
Pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla, Sarah a creat interiorul după modelul unui labirint.
Durerile și frământările nefericitei bogătașe i-au marcat întreaga existență care a dus-o la granița dintre adevăr și vis.
Amănunte interesante despre Sarah Winchester și ,,monumentul” construit la dorința ei, aici:
http://clubenigma.ro/misterul-casei-winchester/

Full movie : https://mubi.com/fr/showing/sarah-winchester-phantom-opera

Advertisements

Leave a Reply