Advertisements

Regizori români la TIFF

Dacă n-au ajuns la Cannes anul acesta, regizorii români s-au bulucit la TIFF. Nu cu prea multe filme, workshop sau mari noutăți, organizând evenimente mai degrabă conexe filmului: expoziții de fotografie, lansări de filme pe DVD sau bluray, unele de-a dreptul remarcabile.

Este cazul expozițiilor de la noul Centru de interes artistic din Cluj, despre care relatează cluj.pro. Galeria Baril a PUIU2lansat în premieră Cristi Puiu (clujulcultural spune că și-a vernisat) o surprinzătoare selecție de fotografii Sieranevada.

După turnarea ultimului său film, propunerea României la Oscar, cunoscutul regizor a bătut Bucureștii câpturând mii de imagini pentru afiș. Bineînțeles că doar una a fost folosită, o parte din celelalte fotografii realizate de el, majoritatea excepționale, constituind subiectul expoziției de la BARIL.

În rest, la TIFF Lounge, lansări de filme pe DVD (Marian Crișan cu Orizont, produs de Transilvania Film) sau bluray (Cristi Puiu cu Sieranevada) în încercarea de a comercializa sau a rentabiliza o industrie despre care nu au prea fost multe de spus – și mai ales de bine – anul acesta, aspect atins și de Piratul cinefil aici.

Advertisements

Leave a Reply