Advertisements

Premiile César 2018

Distincție și eleganță la cel mai francez festival de film, cu producțiile cinematografice următoare: „120 battements par minute”, regizat de Robin Campillo,  o frescă despre primii ani ai epidemiei de SIDA în Franţa „Au revoir là-haut” , o adaptare cinematografică a romanului cu același titlu a lui Pierre Lemaitre,  dedicat Primului Război Mondial  și  „Barbara”  un film regizat de Mathieu Amalric, dedicat cântăreței și cant-autoarei Barbara,  pe numele real Monique Andrée Serff (acest film a deschis secția ,,Un certain regard ” la Cannes 2017) se numără printre lungmetrajele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film, a anunţat, miercuri, la Paris, L’Académie des Arts et Techniques du Cinéma, care decernează prestigioasele trofee.

 

Le brio”, „Patients”, „Petit paysan” și  „Le sens de la fête” completează lista peliculelor nominalizate la premiul pentru cel mai bun lungmetraj, potrivit site-ului academiei. Cea de-a 43-a gală a premiilor César va avea loc pe 2 martie, la Sala Pleyel din Paris.

Pentru prima dată în istoria acestor premii, organizatorii galei César din 2018 vor recompensa şi lungmetrajul care a vândut cele mai multe bilete în Franţa. Academia premiilor César a anunţat miercuri înfiinţarea acestui nou premiu, ce va fi acordat cel mai probabil unei comedii cu succes de box office, după ce instituţia a fost criticată cu regularitate în ultimii ani pentru selecţiile sale, considerate prea îndepărtate de preferinţele publicului larg din Franţa .

Advertisements

Leave a Reply