Advertisements

Patti Cake$ – rap my way

Citind presa cinefilă americană am descoperit detalii despre cursa în ceea ce priveste Oscarurile. Mai exact cum anumite studiori se străduiesc să cumpere sau să producă cele mai importante filme indie din fiecare an. Vorbim aici de niste jucători importanți: Fox Searchlight, A24. În ultima vreme a intrat pe fir platformele de streaming: Netflix și Amazon care fac presiuni asupra acestei nișe de cinematografie.

Ca de exemplu filmul Patti Cake$ este cumpărat de Searchlight direct de la Sundance cu vreo 10 milioane de dolari iar Netflix cumpără din acelasi loc Mudbound cu 12 milioane de dolari. Totuși e de remarcat că în ciuda acestei rivalități găsim Patti Cake$ disponibil pe Netflix, posibil din cauza parcursului dezamăgitor din cinematografe de astă vară.

Parcă a trecut o veșnicie de când nu am mai văzut un film gen 8 Mile, desigur de remarcat ultimele producții de genul: Straight Outta Compton (2015), Dope (2015) și seria The Get Down. Ca și o completare perfectă vine Patti Cake$, un boom surprinzător. De prin sărăcia Americii clasei a doua sociale se nasc versurile care dau ritm rap-ului. O viață plină de greutăți făureste glasul dur al adevărului într-un limbaj colorat.

Advertisements

Leave a Reply