Advertisements

Patimile lui Hristos (2004)

Începem săptămâna patimilor cu o recomandare cinefilă celebră pentru această perioadă, fiind vorba despre Patimile lui Hristos în varianta lui Mel Gibson, un catolic declarat care a făcut filmul din banii săi

Acest film a avut un impact major în viața mea, spun asta pentru că prima vizionare a fost la ora de religie când eram clasa a 8 a. Ca fiecare copil creştin cu puține cunostințe despre patimile Lui Hristos, pot spune că m-a surprins realismul scenelor când Hristos a fost chinuit. Chiar dacă nu era recomandată o vizionare la o vârstă asa de fragedă, am realizat cu adevărat ceea ce a suferit.

Depicția cinematografică acelor clipe de suferință te face să te treacă toți fiorii. Acel realism a fost grăitor pentru Mel Gibson:

“Acest film arată patima lui Isus Cristos aşa cum a avut loc. E ca şi cum ne-am întoarce în timp şi am contempla acele întâmplări, prezentate exact aşa cum au avut loc. […] Nu există nici o poveste care să aibă un erou mai mare ca acesta. Este povestea celei mai mari iubiri care poate exista: aceea de a-ţi da viaţa pentru cineva. Patima este aventura cea mai mare din istorie. Cred că este cea mai mare poveste de iubire din toate timpurile.”

Mel Gibson într-un interviu din 2003:

Am crezut mereu în Dumnezeu, în existenţa lui. În familia mea m-au învăţat să cred într-un anumit fel. Însă în floarea vârstei am lăsat deoparte credinţa, şi am pus alte lucruri pe primul loc. Apoi am înţeles că aveam nevoie de mai mult dacă vroiam să supravieţuiesc. Mă simţeam îndemnat să fac o lectură mai aprofundată a Evangheliilor, a istoriei lui Isus. Atunci s-a strecurat această idee în mintea mea. Am început să o văd în mod realist, recreând-o în mintea mea pentru a avea un sens pentru mine, pentru ca ea să fie relevantă pentru mine. Acest lucru vreau să îl aduc pe ecran.”

Prin acest film putem vizualiza ce a însemnat suferința şi cât de mult ne-a iubit Dumnezeu încât a dat pe singurul Său Fiu să moară.

Advertisements

3 Comments

  1. Adriana Ortansa April 13, 2017
    • Benea Simion April 13, 2017
  2. Adriana Ortansa April 13, 2017

Leave a Reply