Advertisements

Moonlight – o dramă existenţială

Cred că e singurul film din cele nominalizate la Oscar care m-a pierdut pe drum, chiar nu stiu cum această producţie independentă a reuşit să fure nu mai puţin de 8 nominalizări. Posibil să fie o combinaţie de împrejurări ce i-a adus “faima”: Marius presupune că asemeni lui Hidden Figures şi Fences pare doar un alt film cu negri scos anume pentru Oscar-urile So Black de anul acesta, care vor trebui să compenseze Oscars So White de anul trecut; tind să cred la fel, plus că la Oscaruri poţi  juca pe câteva cărţi câştigătoare printre care sexualitatea combinată cu rasismul, ceea ce s-a folosit în Moonlight.

Preconizez că este doar o supraapreciere şi-n cel mai bun caz va câştiga în dreptul celui mai bun actor în rol secundar, fiind vorba despre Mahershala Ali; am recent premiile Bafta să mă susţină.

moonlight film

Moonlight este o dramă existenţială care explorează problematica homosexualităţi într-un mediu dur şi contra unei asemenea orientări. Abordarea este una întinsă pe mai mulţi ani, din copilărie până la maturitate, ritmul fiind unul aşezat printr-o exprimare cinematografică gravă asupra problemei.

Advertisements

Leave a Reply