Advertisements

Minte-mă frumos în Centrul Vechi (2016)

În sfârșit trăim nu doar în suferință, chin nesfârșit și apatie, numitorul comun al celor mai multe filme românești de actualitate, care , nu neg, au avut , unele, un impact puternic asupra spectatorilor prin intrigă și punct culminant; în rest, inducând o stare de toropeală și plictis. Și iată filme dezghețate, care au curajul să aibă umor de situație și limbaj fără a deveni vulgare, un mare merit chiar și pentru Hollywood today.

minte-ma-frumos-in-centrul-vechi-109482l

După ,,Afacerea Est” a lui  Igor Cobileanski , un alt film ne atrage atenția : ,, Minte-mă frumos în Centrul Vechi “ în regia lui Iura Luncașu, cu un comic de situație …vocal,  când gutural când mai strident ,  stil asemănător telenovelelor. Fimul din 2016 este continuarea producției cinematografice românești ,,Minte-mă frumos” din 2012.  Filmul se află pe lista lungmetrajelor eligibile pentru nominalizare la Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, la sfârșitul lunii martie 2017, în București.
minte-ma-frumos-in-centrul-vech   minte-ma-frumos-in-centrul-vechi-202351l minte-ma-frumos-in-centrul-vechi-718909l-1600x1200-n-d63ac418  minte-ma-frumos-in-centrul-vechi-692308l
Scenariul este semnat de Adrian Lustig imagineaAndrei Băltărețu.  Distribuția: Coca Bloos, Adriana Trandafir, Emilian Oprea, George Pisteranu, Antoaneta Zaharia , Marius Damian. ,,Guest stars” Virgil Ianțu și Viorel Lis !
,,O comedie de situație, cu actori buni, nu are cum să genereze o poveste neinteresantă. Mi-am dorit mult să fac genul de povești care să fie și pentru public, nu doar pentru noi. Am decis acum mulți ani să fac ceva pentru public, iar astăzi vreau să fac filme pentru public, mie îmi place mult comedia. Îmi propun să nu chem degeaba oamenii la cinema, nu vreau ca ei să plece de acolo dezamăgiti. Vreau ca oamenii să râdă și să uite de probleme”, spune Iura Luncașu.

 

Sinopsis
Un mănunchi de flirturi, de relații vrute sau nu, în centru cu o poveste de dragoste în calea căreia destinul pune obstacole evidente, presară gangsteri, dependențe și probleme financiare. Este vorba de cuplul Doru ( un tânăr actor, talentat dar împătimit al jocurilor de noroc) și Dora ( o actriță tânără, venită din provincie în Capitală) ai căror probleme vor fi foarte greu surmontabile. Dar,,omnia vincit amor” !

Advertisements

Leave a Reply