Advertisements

Leapsă: 3 filme de văzut

Cum se sfârseste anul şi începe altul pentru un cinefil?

Cu o listă mare de producții cinematografice pe care trebuie să le vizioneze. Adunate de multe ori din diferite topuri şi preferințe a unor mari iubitori de film. Din această cauză începutul şi sfârşitul de an mă găseste în ipostaza să dau peste cele mai bune filme, pentru că fiecare doreste să ilustreze din descoperirile personale.

De aceea m-am gândit să lansez o leapsă prin care să aflu ce filme v-a surprins pe voi anul trecut: un top 3 filme care au reuşit să lase o impresie bună asupra voastră. Ceva care să adaug cu mare interes la lista pe care o am încă de anul trecut.

Pentru că așa este frumos, vă las şi eu 3 filme care m-au surprins pe parcursul anului trecut:

Divines (2016)

divines-movie

Despre acest film n-am citit mare lucru, dar l-am găsit pe lista Globurilor de Aur de nominalizaţi la film străin pe acest an. Nu știam că cei de la Netflix au producţii europene în palmares, Divines fiind un film francez care tratează o tematică ce se potriveste cu o anumită problematică europeană.

Refugiaţii şi persoanele de altă origine decât ceea europeană au constituit anul trecut o tematică importantă pe agenda politicii continentului european. În acest film este vorba despre generaţia tânără dintr-un ghetto (banlieue) din Paris şi cum două tinere privesc în cadrul unei micro-societăţi disfuncţionale.

Toni Erdmann (2016)

toni-erdmann

Lista filmelor străine nominalizate pentru Oscar a fost anunţată de ceva timp. Cu părere de rău filmul românesc Sieranevada de Cristi Puiu n-a prins lista scurtă. Dar ne bucurăm că opţiunea Germaniei pentru Oscar, filmul Toni Erdmann (co-produs de Ada Solomon) este unul dintre favoriţi la câştigarea statuetei. Avem şi câţiva actori români care se perindă episodic în cadrul acestui film: Alexandru Papadopol şi Vlad Ivanov.
Acţiunea filmului se petrece în mare parte prin Bucureşti, aici putem observa o oarecare influenţă a cinematografiei româneşti asupra celei germane. Avem în prim plan o relaţie tata-fiică cu o abordare diferită de ceea ce vezi în mod obişnuit. Umorul este sec dar filmul reusește să ne amuze copios când vine vorba de situaţiile create în jurul acestei familii disfuncţionale. Pe scurt pot spune că ilustrează acele momente în care relaţia dintre copii şi părinţi se lovește de bariera generaţiilor.

Captain Fantastic (2016)

captain-fantastic-movie-starring-viggo-mortensen

Aşa că vă invit să-mi recomandaţi ce aveţi voi mai bun, pentru un cinefil curios asa cum este Piratul Cinefil:

Cefilmevad.blogCinefilul de serviciu, CineamatorCineMagazinCinemateca lu’ ZavoiCinemateca. O mana de ganduriCinemaFilmCinemilConfesiunile unui dependente de filmeCouch.roCuvinte despre cuvinteCronicarul de FilmDMovieblogEdge and backEmmerdeurF and G must seeFacemFilmFilm MenuFilm Reporter, Film SinopsisFilmartaFilme OnlineFilme si CartiGazeta de FilmJurnal de cinefilLa buticul cu filme si cartiMy Fan Girl TaleMarele ecran, CarmenMOnOMovies as Mentors, AdrianCorina Victoria, Calatorul CuriosMovies.Chocolate.Books, Adrian Ivan, Un alt blog de calatorii, Alina PetrutaPete de culoareMovie Lover Type, Prieten de vreme reaPoison WhiskeyIllusionBlogganstein Praf de stele,  raftul cu FILME, Zapada Albastra, DianaVisator prin lumeGenunchiul LumiiRontziki, Doar Nicole, Hope, CuvinteFeel, Daniela, Dream, RaaYingyang Movies, Alex Burda, Morethanbooks, ValiAndrei Ciobanu, T’s SecretsBibliodevafiliala3Sindromul Tecucean, Semnalul Oltului, Anca NitaLa Gigel, Look, NicoletaC’est moi, Alina, Blogul GiulieiDin Timisoara, CristinaGanduri de momentCinemaFilmDe prin viata adunateDi ToateElaroseni,Costysright, NavigandEu si restul lumiiDor de doiJocul de cuvinteFructitza, Coltul Cultural, Omul cu ochelari, Sambure de Migdala, Cuvintele InimiiJurnalScript, Delicatese LiterareWordswith2, Samewhiteblue, InaManu, 24TEK, Vis si realitate, Myblogmworld, Flori din calimaraSange si Trandafiri, Sleeples, YukiblackGara pentru doi, Loredana Milu, NoctambululIntamplari despre tine, La capatul curcubeuluiJurnalul unui studentocratStefaniaThemisswho, Mozaic ProfanLa Fee Blanche, IndiferentVax-AlbinaMind PornMind’s HideoutPe fuga…Ratzone’s BlogRazvan PascalSimonaThoughts about nothing, Din culori, Racoltapetru, Adeenat, Calin HeraNeuronuLaviniavasiu, Inexprimabil, Cristinalincu, Savatoronto,  Mariusoliviu, The Sagittarius Books, Andrew,

Advertisements

2 Comments

  1. Lucian January 1, 2017
    • Benea Simion January 1, 2017

Leave a Reply