Advertisements

La L.A. ce mai Land

Ce genuri de film mai merg azi – și cel muzical, mai are vreo șansă? Sau ce-o mai fi și ăla, film… muzical?

Conform distinsului pedagog absolut Marius Chicoș Rostogan (discipol al lui Peștaloțiu), muzica iaște aceea care ne gâghilă urechile într-un mod plăcut… După Ryan Gosling și Emma Stone, în viața muzical-artistică, cel puțin pe la-nceputurile ei, nu prea e ca-n filme (deși pe tema asta cei doi ajung cândva la un dezacord).

Până la urmă filmul poate lua povestea celor doi așa cum e de fapt, ca s-o facă așa cum ar fi cândva. E o discuție dacă reușește sau nu, dar viața – a celor doi din acest film, cel puțin – e ceea ce se-ntâmplă în decursul unui cântec. S-ar putea să nu ne placă filmul lui Damien Chazelle, fiindcă viața nu-i așa.

Dar poate că de-asta și sunt două categorii de filme (la festivitățile de premiere, cel puțin): dramă și comedie/musical: pentru că unii vor să vadă viața așa cum e, iar alții așa cum le-ar plăcea să fie. Poate că n-o fi tocmai La La Land sortit să resusciteze genul musical, dar asta nu-nseamnă că nu-i un film reușit. Poate că noi suntem ăia care nu mai pot percepe genul acesta de film. Nu știu dacă-i neapărat un gen desuet, sau am devenit noi prea puțin romantici.

Pentru că despre asta este în primul rând La la Land – un film romantic, și abia apoi un musical. Mai multe despre acest film a reușit să scrie Răzvan pe cefilmevad.eu (click pentru o recenzie completă).

– în curs –

Advertisements

Leave a Reply