Advertisements

Hidden Figures – din culisele NASA

Revenim în cursa Oscarurilor cu o recenzie la filmul Hidden Figures după ce am recomandat alte producţii nominalizate la categoria cel mai bun film: Arrival, La La Land,  Mancheste by the Sea, Hacksaw Ridge.

Hidden Figures este printre marile surprize la Oscaruri, 3 nominalizări la categoriile: cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol secundar (Octavia Spencer) şi la scenariu adaptat. Se consideră că această peliculă a fost introdusă aşa de umplutură fiind un efect al criticii de anul trecut sub sloganul “Oscar so white”. Orice ar fi, acest buzz pozitiv i-a adus un succes la box-office-ul american, trecând peste 130 de milioane $ reuşind să depăsească per total în această perioadă filmul La La Land.

hidden figures movie

Ceea ce expune acest film este foarte important pentru istoria recentă din spatele revoluţiei în ceea ce priveste călătoria în spaţiu. Cu siguranţă NASA este una dintre cele mai renumite instituţii de cercetare, iar astronauţii unii dintre cei mai cunoscuţi oameni de stiinţă. Ceea ce nu se stie sunt lucrurile despre oamenii din spatele întregului proces stiinţific, în acest caz detalii despre femeile de culoare care au avut un cuvânt de spus prin munca lor.

Povestea este una inspiraţională şi reuseste să atragă din nou atenţia asupra rasismului din secolul trecut, cum o anumită clasă socială “mărginasă” a contribuit imens la primele zboruri americane în spaţiu. Unul dintre cele mai bune filme de anul trecut, mi-a adus aminte în mod special de un alt film: The Help.

Advertisements

Leave a Reply