Advertisements

„Prima noapte” în cursa pentru Oscar 2018

Filmul românesc First Night – „Prima noapte”, în regia lui Andrei Tănase, este un scurtmetraj independent, coprodus de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libr Film Productions, Commitet și ARTE/ SWR Germania. A concurat în secțiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneția (2016), a câștigat marele premiu al Competiției naționale la Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Dresda – Filmfest, a fost inclus în competiția de film scurt la TIFF 2017(Cluj).

Apoi a luat marele premiu al competiției internaționale la Festival Internațional de Cine de la Huesca (Spania) și s-a calificat în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018. Este prematur să aflăm lista nominalizărilor la Oscar 2018, premiile Academiei Americane de Film, care se vor decerna în seara de 4 martie, la câteva zile după premiile César 2018.

De-abia în 27 februarie se va face publică  lista scurtă a nominalizaților.  Festival Internațional de Cine de la Huesca  se  află  pe lista festivalurilor validate de Academia Americană de Film, castigătorul competiției internaționale (de data aceasta „Prima noapte” în regia lui Andrei Tănase) intrând automat pe lista titlurilor luate în considerare pentru nominalizările la Oscar, categoria Cel mai bun scurtmetraj (Live Action Short Film).

Sinopsis
La împlinirea vârstei de 16 ani, cadoul aniversar pe care i-l face tatăl său unui adolescent  este o surpriză ieșită din comun! 

Distribuția: Alfredo Minea, Cristiană Luca, Mimi Brănescu

Advertisements

Leave a Reply