Advertisements

Figuri ale cinematografiei româneşti ce susţin Piaţa Victoriei

Am subliniat într-un articol anterior implicaţia anumitor oamenii din lumea filmului românesc care se opuneau protestelor din Piaţa Victoriei, prin diferite declaraţii. Mai jos voi enumera din persoanele importante ale cinematografiei româneşti care au suţinut activ prin declaraţii şi participare la protestele din toată ţara.

Printre participanţii la proteste s-au numărat actorii Medeea Marinescu, Oana Pellea, Dragoş Bucur, Marius Manole, Ioan Andrei Ionescu, Istvan Teglas.

Dragoş Bucur şi Andi Vasluianu au avut un mesaj mai atipic, filmându-se mergând spre protestul din Piața Victoriei iar printre declaraţiile actorului Dragoş Bucur subliniem:

“Ma simt dezarmat, aproape au reusit. Deja ma gandesc sa fugim de toate astea si din fericire suntem printre cei care pot face asta. Corfu e frumos…Ma gandesc ce rost are sa mai ies si sa sa cer sa fie decenti si sa nu fure.

O sa ies si o sa strig la voi pentru ca imi e rusine de copiii mei!

Daca ma vor intreba copiii peste 25 de ani eu ce am facut, am sa fiu cu inima impacata pentru ca voi avea ce sa le raspund! Am sa le spun ca am incercat cel putin, ca nu m-am bagat in pat pentru ca era frig si ningea sau ca mi-a fost frica ca nu cumva sa “intru in vizor”. Sunt dezarmat si cu putine sperante, dar felul in care reactionez la aroganta, superioritate inchipuita, lipsa de respect si nesimtire m-au facut aproape celebru prin lumea cinematografiei:)

Ajung in 20 de minute!”

dragos bucur protest

Actrița Medeea Marinescu s-a arătat uluită de adoptarea ordonanțelor de către Guvern:

„Tocmai am incheiat spectacolul de la National. ” Dineu cu Prosti”…am ajuns acasa si vad ca tocmai au fost adoptate cele doua ordonante de urgenta( banuiesc ca fara vreo modificare) !!!
Suntem asadar invitati la un trist si deloc teatral
DINEU CU PROSTI!!!”, a scris Medeea Marinescu, pe Facebook.

medeea marinescu

Oana Pellea a avut un mesaj incisiv pe paginea sa de Facebook:

„Dacă nu veniţi acum, mâine e prea târziu. E vorba de viaţa noastră, a tuturor. Chiar vreţi să vă conducă un guvern de hoţi?”

oana pelea

Şi actorul Marius Manole s-a aflat printre participanţii la miting:

„Mie încă nu-mi vine să cred… Nu-mi vine să cred că oamenii ăştia au călcat peste o ţară întreagă, doar ca să-şi salveze preşedintele de partid… Nu-mi vine să cred că ne uităm neputincioşi şi că mâine mergem la muncă şi totul o să fie ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Voi, cei care aţi votat PSD, sper să fiţi multumiţi, voi, cei care nu aţi fost la vot, să vă fie ruşine. Ps Am plecat spre Victoriei”

marius manole

Ioan Andrei Ionescu foarte pesimist declară:

„Profund dezamăgit de această ţară, de capacitatea noastră de a ne depăra de lichele. Gândurile mele sunt acum către a o părăsi. (…) Păcat de oamenii ăştia minunaţi, care mâine se duc la muncă!”

Ioan Andrei Ionescu

Actorul Istvan Teglas a postat o imagine de la prostest, îndemnând astfel lumea să se alăture:

„Suntem la guvern”

istvan-teglas

Poze la proteste mai avem cu actorul Mimi Brănescu şi Tudor Istodor.

tudor_istodor_si_mimi_branescu la proteste

Paul Ipate şi Jojo împreună cu fetiţa lor:

“Mama lu’ Liviuuuuu! Îl lăsaţi pe Liviu afară? Nu, că fură!!!#rezistam #protestulcopiilor”

jojo_si_paul_ipate la proteste

Chiar şi actorul Sebastian Stan “de la Hollywood în direct” se mândreste cu ţara sa în plin protest:

sebastian stan

“Romania. Right now. This is where I was born. #resist #romania🇹🇩 #mybloodisyourblood”

sebastian stan instagram

 

Advertisements

Leave a Reply