Advertisements

American Independent Film Festival

În vreme ce la Cluj nu știm cum să mai anulăm festivaluri, cei din București nu știu ce să mai inventeze. Am aflat cu surpriză că aproximativ aceeași echipă care se ocupă și de Les Films de Cannes a Bucharest, „pornind de la tradiția marilor filme narative americane”, a organizat American Independent Film Festival – „o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri”.

Prima ediţie a ineditului festival de film a inclus proiecţii, discuții cu invitaţi speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. Au venit la București John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Ethan Hawke – acesta  introducând personal și filmul Born to Be Blue (19 septembrie, 21:00, CinemaPRO), precum si Boyhood, pe 20 septembrie, de la ora 19:15, tot la CinemaPRO!

American Independent Film Festival (15-21 septembrie) este o bună ocazie pentru bucureșteni pentru a vedea filme de la Cannes, Sundance și Berlin care probabil că vor ajunge mai rar sau mai târziu în cinematografele noastre. Să sperăm că va face cât de curând și un pui de Cluj, ca și frățiorul Les Films de Cannes. Anul trecut Les Films de Cannes a Cluj a înlocuit ediția „Festivalului filmului francez” din localitate, din câte am observat.

Să fie și aici vorba tot de o diversificare?

Advertisements

No Responses

  1. Pingback: De la Cannes la București October 29, 2017

Leave a Reply