Advertisements

Elle (2016) – magnifica

Este celebra vorbă “El Magnifico”, în cazul de faţă avem expresia “Elle Magnifica” care se compune din: “Elle” – filmul lui Paul Verhoeven şi “Magnifica” – atribut adresat prestaţiei actriţei Isabelle Huppert.

De ce atât entuziasm? Deoarece în materie de revelaţii actoricesti la nivel feminin în Europa o avem pe franţuzoaica Isabelle Huppert, care a primit recent un Glob de Aur pentru prestaţia sa. O ne-nominalizare la Oscarurile de anul acesta va face o mare nedreptate filmului european. Desigur, nominalizarea ar continua tradiţia actriţelor franceze la Oscaruri: Emmanuelle Riva în 2012 pentru filmul Amour şi Marion Cotillard în 2014 pentru filmul Two Days, One Night.

elle-isabelle-huppert

Paul Verhoeven, cel care are în istoric filme ca Total Recall, Basic Instinct şi Starship Troopers, revine pe scaunul regizoral departe de trecutul său de la Hollywood cu o abordare europeană a unui subiect taboo preferat de el. Sexul şi violenţa au primat în filmele sale, iar în Elle această obsesie atinge un apogeu sub forma unui thriller.

De-a lungul filmului te loveşti de preconcepţii, iar abordarea de multe ori ţi se pare anormală, chiar bolnavă. Ajungi să empatizezi cu personajul, dar după ce îl cunoşti treptat îţi dai seama că ai înţeles greşit întreaga situaţie. Pe scurt un film “fucked up”.

Advertisements

One Response

  1. Adriana Ortansa January 20, 2017

Leave a Reply