Advertisements

Un clujean în juriul pentru Oscarurile românești

Așa prăpădită cum e în ultima perioadă, cinematografia română a strâns cumva anul trecut 20 de filme de lungmetraj ce candidează la Premiile Gopo, echivalentul Oscarurilor românești. Lista nominalizărilor va fi publicată la sfârșitul lunii, după ce juriul își va face treaba. Filmele eligibile sunt:

6,9 PE SCARA RICHTER în regia lui Nae Caranfil, Un pas în urma serafimilor în regia lui Daniel Sandu, Fixeur-ul lui Adrian SitaruAna, mon amour în regia lui Călin Peter NetzerLa drum cu tata în regia Mirunei Lăzărescu și alte 15 filme care după părerea mea deloc obiectivă (doar pe acestea cinci am considerat că merită să le văd, așadar despre restul de 15 nu-mi pot da cu părerea) contează mai puțin în economia premiilor din acest an.

Să zicem că aș fi fost curios să văd și Hawaii, dar n-am fost pe fază când a intrat în cinematografe. Lista completă a lungmetrajelor nominalizate poate fi consultată aici. Am remarcat un clujean în juriu: este vorba de tânărul critic de film Ion Indolean, asistent la Facultatea de teatru și TV din cadrul UBB, alături de d-na Irina Margareta Nistor și colegii săi Cătălin Olaru, Cristian Mărculescu și Angelo Mitchievici.

Din juriul Premiilor Gopo 2018 mai fac parte d-na Gabriela Albu, directoarea cinematografului din cadrul „Muzeul Țăranului” din București (cel cu recentul incident), actrița Ana Ciontea, producătorul Iuliana Târnovețchi (Alien Films), Barbu Bălășoiu (operator) și Radu Corciova (scenograf).

Advertisements

Leave a Reply