Advertisements

Cinéma Européen des Arcs

Festivalul Cinéma Européen des Arcs își propune să devină echivalentul european al Festivalului Sundance. Fondat în 2009, este un festival consacrat cinematografiei europene independente. El se desfășoară în luna decembrie a fiecărui an, în săptămâna de deschidere a sezonului de ski, în statiunea de sporturi de iarnă des Arcs situată pe Bourg-Saint-Maurice, dintr-o comună din Savoia.

des-arcs_top_visuelFestivalul își proune promovarea filmului european în toată diversitatea sa, în special a filmelor independente mai puțin exportate în afara premierelor și să încurajeze piața filmului european prin înlâlniri profesionale între principalii actori ai industriei cinematografice europene.

Comparația cu Sundance a apărut în 2010 « Sundance european » și a fost făcută de revista Variety. Regizorul francez de origine română Radu Mihăileanu a fost președintele juriului celei de-a 8-a ediții care a avut loc între 10 și 17 decembrie. Din juriu au mai făcut parte Mélanie Doutey, Mélanie Bernier, Bruno Coulais, Sébastien Schipper și Catherine Corsini. Așa cum anunțam aici, proiectul regizorului Daniel SanduTatăl mută munții, a câștigat Prix Arte Project. La ediția de anul acesta a Coproduction Village a mai participat și Claudiu Iordache, cu lungmetrajul Harbuz, la secțiunea dedicată școlilor de film.

Advertisements

Leave a Reply