Advertisements

Charleston 2017

Avanpremiera

Filmul „Charleston”, primul lung-metraj al regizorului român Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială „Concorso Internazionale” a celei de-a 70-a ediții a Festivalului International de Film de la Locarno, Elveția , care va avea loc în perioada 2-12 august 2017. Scenariul a fost scris tot de Andrei Cretulescu.

cha  ch
Sumar
La câteva săptămani de la moartea soției sale într-un accident de mașină,  în ziua în care Alexandru, într-un cadru tenebros, singur și băut,  împlinește 42 de ani , este vizitat de un bărbat mult mai tânăr care îi ,,dezvăluie” că fost iubitul femeii în ultimele luni înainte de moartea acesteia. Amantul secret are o rugăminte bizară și scandaloasă și anume ca fostul soț să-l ajute să treacă mai ușor peste această dramă, pentru că ei amândoi au iubit-o mult pe aceeași femeie.

O dramă emoționantă în care l` amour à trois, rămas în suspans,  poate fi la fel de tensionat sau de acceptat și asumat ca o relație …multiplă vie.
Titlul încerc să-l descifrez, bineinteles, căutând să înțeleg ce are comun filmul cu dansul *charleston , în afara numelui
*charleston – specific acestui dans este faptul că doamnele și domnișoarele dansatoare pot dansa singure sau împreună , cu partener sau fără , din cauza acestui fapt dansul charleston a fost considerat un dans destul de imoral și provocator la vremea lui.

Distribuția filmului : Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni.

Advertisements

Leave a Reply