Advertisements

Captain Fantastic (2016)

Filmul Captain Fantastic l-am vizionat în momentul când Viggo Mortensen în rol principal, era considerat eligibil pentru o nominalizare la Oscar. Această producţie a fost pe primul loc în preferinţele mele pe anul trecut, între timp Mortensen şi-a adjudecat nominalizarea alături de alte nume mari: Casey Affleck în Manchester by the Sea (favorit), Denzel Washington  în Fences, Andrew Garfield în Hacksaw Ridge şi Ryan Gosling în La La Land.

Pe lângă înterpretarea foarte bună, avem o poveste atipică şi plină de culoare. O familie decide să trăiască într-un mod hipiot, undeva cât mai departe de civilizaţia dăunătoare reprezentată de globalizarea capitalistă. Acest lucru nu îi duce înapoi în epoca de piatră ci chiar le descoperă o altă latură  a convieţuirii.

captain fantastic

Felul de a trăi dezvoltă această familie într-o micro-societate care evoluează spre desăvârşirea personală a fiecărui membru din familie. Activităţile zilnice se bazează foarte mult pe menţinerea fizică, psihică şi intelectuală a fiecăruia, de aceea ni se arată un program milităresc de viguros.

Un film care m-a captivat prin simplul fapt că se abordează diferit realitatea familiei, chiar dacă este un mod ficţional care te atrage. De văzut din aceiaşi categorie, dar mult mai ciudat, filmul The Lobster.

Advertisements

Leave a Reply