Advertisements

Top cacealmale cinematografice

O mică recapitulare a unor filme ieșite în 2016, pe care le-aș anatemiza cu câte o zmeurică – în caz că ar fi fost omise din topul celor mai debile filme:


1. Suicide Squad-prea mult așteptat și cu atât una dintre cele mai mari… decepții cinematografice: un americaner realizat de David Ayer, care a dus la sinuciderea box-office-ului! Miș-maș care a distrus gratuit frumusețea lui Jared Leto.


2. Warcraft: The Beginning – o fantezie realizată de Duncan Jones după jocul video Warcraft. Doi nepriceputeni decid, ca de multe ori, soarta popoarelor pe care le conduc: două lumi, aflate una în pragul extincției, cealaltă pe cale de a fi cucerită de invadatorii în căutarea unui „spațiu vital”. Nu va lăsați înșelați de trailerul horror!

3. La loi de la jungle – o comedie franceză care începe bine cu critica absurdității birocrației franceze, mai apoi protagonistul se trezește din coșmar și începe coșmarul spectatorilor care au de suportat repetiții, gag-uri plate, dichiseli poetico-romantice și… fâs, voila !

4. Point Break– un film americano-germano-chinez,realizat de Ericson Core.Un tânăr agent FBI se infiltrează într-o echipă suspectată că plănuieste o serie de jafuri sofisticate și fără precedent asupra unor corporații. Doar că acea echipă este formată din practicanți ai sporturilor extreme ! Sună bine, dar scenariul amețitor, plin de non-sensuri e într-o cădere liberă pe o pantă alunecoasă.

5.Ben Hur– film american epic istoric este regizat de cineastul kazah Timur Bekmambetov. Filmul este o ecranizare a romanului lui Lew Wallace „Ben-Hur: A Tale of the Christ” apărut în 1880 . Și ne lovim de boala de care suferă, cu puține excepții, remake-urile: palide umbre ale originalelor, adesea parodii vrute sau involuntare. Ben-Hur (1959) , în interpretarea lui Charlton Heston era motivat de răzbunare și chiar și după ce-și duce la îndeplinire… menirea,  ființa lui găsește împlinirea numai în urma întâlnirii cu Iisus. În filmul din 2016 protagonistul este perceput prin prisma iertării. O capodoperă este foarte greu de surclasat pentru că ar trebui spartă icoana primei iubiri. Așa că remake= mediocritate.

Advertisements

Leave a Reply