Advertisements

BIFF: 5 zile, 5 filme de văzut

În perioada imediat următoare începe BIFF, mai exact 5 zile cinefile: 28 iunie-2 iulie. Dacă sunteţi prin Bucureşti şi vreţi să vă delectaţi cu producţii proiectate pentru prima dată la noi în ţară, am să vă recomand un film pentru fiecare zi:

  1. În deschiderea Festivalului International de Film Bucuresti avem filmul The Secret Scripture. Producția irlandeză în regia lui Jim Sheridan, prezintă povestea lui Roseanne McNulty (Vanessa Redgrave/Rooney Mara), o femeie frumoasă și vibrantă în tinerețe, care își petrece cea mai mare parte a vieții închisă într-un spital de boli mintale din Irlanda rurală, de atât de mult timp încât nimeni nu își mai amintește motivul pentru care a fost internată. Se pare că există însă un jurnal secret, capabil să dezlege misterele acestei povești.

Proiecţia din 28 iunie va fi la Cinema Elvira Popescu, bilete găşiţi aici.

2. Strange Birds ne prezintă în a doua zi de festival pe Mavie, o tânără de 27 de ani, neîndemînatică, frumoasă și plină de incertitudini. Când se mută la Paris îl întâlnește pe George, un bibliotecar singuratic și cinic, care nu are nicio așteptare de la viață. Dragostea poate lua forme diferite și conexiunea lor neconvențională va schimba pentru totdeauna drumul vieții lui Mavie.

Proiecţia din 29 iunie la Cinema Elvira Popesco, bilete găsiţi aici.

Pe 30 iunie revine la Cinema Muzeul Ţăranului, bilete găsiţi aici.

3. Pentru că întotdeauna am fost atras de producţiile realizate pe teritoriu african, vă recomand Wulu. Aici îl veţi descoperi pe Ladjib care muncește din greu ca șofer de autobus ca sora lui mai mare, Aminata, să nu se prostitueze. Cum nu este promovat așa cum spera, ia hotărârea de a-l contacta pe Driss, un dealer de droguri, care îi este dator și o data cu acestă decizie începe și ascensiunea lui în lumea drogurilor și a banilor obținuți ușor. Dar toate astea îl vor costa scump.

Proiecţia din 30 iunie la Cinema Elvira Popesco, bilete găsiţi aici.

Pe 1 iulie revine la Cinema Muzeul Ţăranului, bilete găsiţi aici.

4. Gabriel e a Montanha continuă seria filmelor care vă ziceam că le apreciez. Înainte de a începe cursurile unei celebre universități americane, Gabriel se hotărăște să călătorească pentru un an. După 10 luni de călătorie sosește în Kenya, unde decide că vrea să afle mai multe și nu neapărat în calitate de turist, așa că începe o nouă călătorie de unul singur, cu noi prietenii, un carusel de emoții, pentru a ajunge într-un final la muntele Mulanje în Malawi, destinația lui finală. Inspirat dintr-o poveste reală.

Proiecţia din 1 iulie la Cinema Elvira Popesco, bilete găsiţi aici.

Pe 2 iulie revine la Cinema Muzeul Ţăranului, bilete găsiţi aici.

5.  Închei întreaga aventură cinefilă cu recomandarea filmului The Road to Mandalay, care va fi proiectat la gala de închidere. Filmul vorbește despre destinele a doi imigranțI, Lianqing și Guo, doi oameni cu personalități diferite, dar legați de un destin comun, amândoi în căutarea unei vieți mai bune în Thailanda, o țară cu vise uneori împlinite, dar adesea zdrobite.

Proiecţia din 1 iulie la Cinema Elvira Popesco, bilete găsiţi aici.

Pe 2 iulie revine la Cinema Muzeul Ţăranului, bilete găsiţi aici.

Advertisements

Leave a Reply