Advertisements

Poesía Sin Fin (2016) la BIEFF 2017

604462005

,,Poesía Sin Fin” (Endless Poetry) este un film chilian realizat de Alejandro Jodorowsky, scos în 2016. Filmul a fost prezentat la,, Quinzaine des réalisateurs “ în cadrul Festivalului de la Cannes în 2016. Filmul este continuarea peliculei ,, La danza de la realidad ” scos în 2013. BIEFF (Bucharest International Experimental Film Festival ) 201împreună cu amintita secțiune a Festivalului de Film de la Cannes,  aduce în România acest lungmetraj (,, Poesía Sin Fin “ ) a lui Alejandro Jodorowsky a cărui cinematografie este plină de simboluri și metafore îmbinate cu descrierea realităților sociale , dacă ne gândim la revoltele contra dictaturii în serialul de benzi desenate S.F.,,L`Incal”, reconstituirea colonizării Mexicului de către conchistadori în,,La montaña sagrada” sau underground-ul tăvălit prin religii populare în ,,Santa sangre “. Trecut de vârsta de 80 de ani, Alejandro Jodorowsky reușește să se reinventeze în modul cel mai spectaculos și mai surprinzător.
Sinopsis
Alejandro și părinții săi au părăsit Tocopilla pentru a se instala la Santiago. Tatăl său dorește ca Alejandro să devină medic,dar tânărul visează să ajungă poet. După ce își părăsește familia va frecventa anturajul artistic al poeților Enrique Lihn, Nicanor Parra ,Stella Díaz Varín.
Regia și scenariul : Alejandro Jodorowsky


Muzica : Adan Jodorowsky (fiul cel mai mic, avut la vârsta de 50 de ani)

Detalii  aic http://www.hotnews.ro/stiri-film-21663244-endless-poetry-alejandro-jodorowsky-deschide-bieff-2017.htm?nomobile=

Advertisements

Leave a Reply