Advertisements

BAFTA 2017

Aseară s-au anunțat premiile industriei de film britanice, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Royal Albert Hall din Londra.

rezistDe remarcat prezența la această a 70-a gală a premiilor Academiei de film britanice a lui Levente Molnár, actorul Teatrului Maghiar din Cluj, a cărui imagine cu #rezist a strâns 11.000 like-uri și peste 5.000 de share-uri pe pagina sa oficială de facebook.

Levente Molnár n-a pășit degeaba pe covorul roșu,  el participând alături de echipa filmului „Son of Saul”, câștigător al Oscarului 2016 pentru cel mai bun film străin. Nominalizată la premiile BAFTA, drama Fiul lui Saul a primit aseară cel de-al 50-lea trofeu, care se alătură celorlalte prestigioase distincții acordate anul trecut la Globurile de aur și cu doi ani înainte la Cannes.

kateO altă prezență inedită la această ediție a fost cea a Ducesei de Cambridge, care a participat pentru prima dată la gala premiilor BAFTA alături de soțul său.

Prințul William a purtat un smoching clasic, iar Kate o rochie neagră lungă, creație a designerului Alexander McQueen – completată de o coafură clasică decorată cu o pereche de cercei în stil candelabru. Kate este cunoscută drept o susținătoare a industriei britanice de film, alături de prințul William și prințul Harry.

După cum era de așteptat, titlul de cel mai bun film a fost acordat musicalului „La La Land”, marele câștigător la Globurile de aur 2017 confirmând și la Londra aprecierile presei străine de la Hollywood. Și Emma Stone a mai adăugat un premiu în colecția personală, iar Damien Chazelle a fost recunoscut de britanici drept cel mai bun regizor al anului.

Dacă despre cel mai bun film străin v-am spus deja (Son of Saul), cel mai bun film britanic al acestei ediții a fost I, Daniel Blake, pentru care Ken Loach a fost premiat anul trecut și la Cannes. Cel mai bun actor într-un rol principal a fost desemnat Casey Affleck pentru remarcabila realizare din Manchester by the Sea, iar cei mai buni actori în roluri secundare au ieșit: Viola Davis (pentru rolul din „Fences”) şi Dev Patel (pentru „Lion”).

De parcă nu era de ajuns – „La La Land” a mai primit și premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. S-o ascultăm, merită:

 

Advertisements

Leave a Reply