Advertisements

Bafta 2017: filmul «La La Land» triumfător

Într-o lume din ce mai ce mai încrâncenată de teama războaielor, a valului de refugiați, a globalizării, a teoriilor conspiraționiste, a deraierii democrației, a radicalizării extremelor naționaliste, a pericolului ,,ciumei roșii”, a adâncirii prăpastiei între bigoți și atei, între tineri si vârstnici, iată că un film dulce și aiurit a dat cu tifla unor producții mai ,,serioase” acoperind cu un văl diafan de tandrețe și lirism probleme grele despre extratereștrii care ( axiomatic)  sunt răi !

Comedia muzicală romantică ,,La La Land”a triumfat, fiind răsplătită cu cele mai importante premii : cel mai bun film, cel mai bun regizor, Damien Chazelle , cea mai apreciată interpretă a unui rol principal pentru Emma Stone , pentru cea mai bună muzică originală și pentru cea mai bună imagine !

emma-stone-damien-chazelle-lors-baftas-londres-12-fevrier-2017

,,La La Land”  va participa ca favorit pe 26 februarie și la ceremonia Oscar-urilor,  cu 14 nominalizări ! .
Povestea romantică între o aspirantă la actorie și un cântăreț de jazz,  cântată și dansată de Emma Stone și Ryan Gosling a adus deja încasări de peste 270 de milioane de dolari ; s-a impus în fața filmelor ,, Arrival ” ,, Moonlight “,,Manchester by the Sea”,, I, Daniel Blake”.
Emma Stone și-a exprimat , la conferința de presă,  gratitudinea pentru premiul de interpretare, dar și pentru ocazia cu care ,  într-o țară stresată de partizanii pro și contra Brexit au reușit să se întâlnească cineaști, actori într-o atmosferă amiabilă și colegială. Stone s-a impus și ea în fața actrițelor Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), Natalie Portman (Jackie), Amy Adams ( Arrival) și Emily Blunt ( The Girl on the Train).
Regizorul Damien Chazelle, 32 de ani, s-a impus în fața realizatorilor Ken Loach, Denis Villeneuve, Kenneth Lonergan și Tom Ford.

la
,, La La Land” a repurtat premiul Bafta și pentru cea mai bună muzică originală și pentru cea mai bună imagine !

Advertisements

Leave a Reply