Advertisements

Proiecții de gală și avanpremiere la Cluj

Regizorul Adrian Sitaru și-a lansat Fixeur-ul la Cluj ieri, în avanpremieră națională, dintr-o potriveală: avea cursuri aici, după cum a recunoscut după proiecție:

Aveam ceva treabă la Cluj, predau niște cursuri la UBB, la Facultatea de teatru și film. Mi-am programat venirea cu ceva timp înainte și când mi-am dat seama c-o să fiu în Cluj am hotărât să facem avanpremiera aici. E un oraș minunat, cu condiții chiar mai bune din păcate decât în București, chiar și pentru o premieră: cinematograf bun în centrul orașului șamd.

Filmul a avut premiera mondială la TIFF, dar nu la al nostru, ca 6,9 pe scara Richter, ci la cel canadian: Toronto IFF.

fixeur2Și uite așa ne-am mai procopsit cu o premieră: sala a fost plină, cinematograful cinstit – Victoria face parte din rețeaua EUROPACINEMAS – și vorba regizorului, bine poziționat; lumea interesată, au rămas destui și la Q & A. Asta poate fiindcă în film a jucat și actrița Naționalului clujean, Anca Hanu, ori pentru premiile de la festivalul Les Arcs.

Astăzi are loc o altă avanpremieră, sau mai bine-zis un CARANFILM. Nu e chiar La La Land, pentru că nici Bucureștiul nu e chiar orașul îngerilor, ci unul cu multe buline roșii – ba, mai nou, până și subsolurile sunt cu probleme. Dar 6,9 pe scara Richter este un film românesc bun, într-un gen aparte, așa că putem spune că anul cinematografic are un început promițător.

Advertisements

Leave a Reply