Advertisements

Blade Runner 2049

Ultimul film văzut în cinema este Blade Runner 2049, o călătorie înapoi în timp pentru a readuce la suprafaţă spiritul unui film cult. Regizorul Denis Villeneuve pune un pariu riscant şi-l câştigă într-o oarecare măsură. Când eşti pe val si ai o serie de producţii apreciate, eşti mult mai motivat şi încrezător în proiectele tale. Reimaginarea unei continuări a universului apocaliptic Blade Runner, scârţâie ca poveste şi excelează ca imagine. O schimbare de roluri dacă ne uităm în trecut, dacă primul a excelat ca idee, totuşi nu a avut posibilităţi tehnice ca şi cel de astăzi.

blade runner 2049

Harrison Ford revine excelent iar Ryan Gosling e un excelent “driver”. Intersectare dinte vechi şi nou ne lasă cu o impresie de agenul: anii 60 şi astăzi:

– tehnologia a evoluat – roboţi mai performanţi

– mediul de locuire cunoaste o stilizare în stil modern (cel puţin pe interior)

Coabitarea dintre robot şi om este frontal expusă, în primul film fiind doar un soi de localizare şi exterminare, acum avem perspectiva robotului. “Drama existenţială” a robotului este punctul cheie, nu dorinţa de supravieţuire, acest aspect ducând la un soi “the ris of the machines”. Chiar dacă nu a scos nu stiu ce bani, prevăd un final deschis.

Articol scris La Unison.

Advertisements

Leave a Reply